Saját tervezésű, gyártású és minősített akusztikai megoldások

A beltéri zaj csillapítható. A gyapjúfilc természetes és hatékony megoldást kínál a belső terek akusztikai kihívásaira. Akusztikai brossúránk letölthető.

Hangelnyelés stílusosan és természetesen

Az utóbbi években egyre népszerűbbekké váltak az EGYTERŰ IRODÁK.  A csapatmunka számára ideális terekben kihívást jelent a koncentrált munkavégzés, melyet elsősorban a kontrolálatlan zaj nehezít. Erre kínálunk megoldást a MULTIFLET akusztikai termékcsaládunkkal. Amellett, hogy praktikusak, mert elnyelik, illetve tompítják a hangot, a belső dizájn személyre szabására is lehetőséget adnak. A természetes textília jelenléte az otthonosság érzését is megteremti.

A hanghullámok gyorsan terjednek a levegőben és visszaverődnek minden tömör felületről. Visszaverődésüket minden felület befolyásolja, amivel találkoznak, beleértve a bútorokat, az ablakokat, a falakat és a padlót is. Az olyan helyiségekben, ahol sok kemény, hangot „tükröző” felület van, a hanghullámok többször is visszafordulnak, mielőtt lecsengenének. Az egymással összetalálkozó és egymást felerősítő hullámok céltalan rezgéseket, zajt okoznak. A mindenki által egyértelműen hangosnak és kellemetlennek ítélt hanghatások mellett sokszor találkozunk olyan alattomos zajokkal is, amelynek hosszú távú káros hatásai első pillantásra jelentéktelennek tűnnek.  A zaj azonban a halláskárosító hatása mellett komoly stressz keltő tényező is.

Az irodai zaj elérheti akár a 60 decibel erősséget is, ami nem tűnik különösen hangosnak, ugyanakkor  az évekig tartó, folyamatos jelentléte negatív hatást gyakorol idegrendszerünkre. Már a 40 dB feletti morajok is kiválthatnak pszichés zavarokat, 65 dB felett azonban már a vegetatív idegrendszer működését is károsan befolyásolják.

A University of California­Berkeley tanulmánya szerint az irodai dolgozók leggyakrabban a zajt emelték ki, mint munkájukat nehezítő tényezőt. A megkérdezettek 86%­a nyilatkozott arról, hogy számukra a többiek által folytatott telefonhívások és magánbeszélgetések voltak túl hangosak és zavarók.

A Multifelt akusztikai panelek megoldást kínálnak ezen problémákra.

Kérdéseit, érdeklődését  és rendelését várjuk az akusztika@multifelt.com e-mail címen, vagy a 06-30 253-3847 telefonszámon.

Akusztikai paneljeink

Általános tulajdonságok
A gyapjúfilcek, mint természetes anyagok már önmagukban is jelentős hangelnyelő képességűek. Emellett számos előnyös tulajdonsággal rendelkeznek:
• Önoltó – a gyapjú természetes tulajdonsága, hogy lánggal nem ég és a közvetlen hőforrástól eltávolítva azonnal kialszik.
• Tisztítja a helyiség levegőjét.
• Nem allergén – a gyapjú anti-allergén, festékeink pedig megfelelnek a legszigorúbb OEKO-TEX Standard 100 előírásoknak.
• Megújuló erőforrás – a birka gyapja minden évben újra nő, nyírása az állat egészségét szolgálja.
• Lebomló – a gyapjúfilc és hulladékai újra felhasználhatók, de a környezetbe kerülve gyorsan, káros hatások nélkül lebomlanak.
• Környezetkímélő – a gyapjúfilc gyártása környezetkímélő módon történik.

Hangelnyelési paraméterek
A paneljeink burkolata a gyárunkban, hagyományos technológiával gyártott Zorin gyapjúfilc, mely 2 mm vastag, az összetétele 100% gyapjú.
A Multifelt akusztikus panelek kimagaslóan jó nyelik el a hangot az irodai környezetben általában jelen lévő zajfrekvenciáknál.
A méréseket az Arató Akusztika Kft., míg a paneljeinkről készült fotókat Réthy-Prikkel Tamás készítette.

Multifelt akusztikus panelek kivitelezése:
Paneljeink standard méretekben: 100 cm x 100cm, 50 cm x 50 cm és 25 cm x 25 cm készülnek, de egyedi igények szerint is gyárthatók. Gyárunkban a burkolat színeit illetően is ki tudunk elégíteni bármilyen igényt, a panelek mélysége lehet 5 cm vagy 10 cm. Egyedi méretezéssel is rendelhető.

Standard színek: Jelenleg 43 standard színt gyártunk, ezek bármelyikében rendelhetők paneljeink, de Pantone,  RAL kódok alapján egyedi színek gyártását  is vállaljuk.

*

Turbuk Ági - Design Akusztikai Panelek

*

Kalácska Zsana - Vivoid

 

*

Mashroom design – fali filc csempék

 

*

Harton Erika- paraván

*

Temesi Apol – több féle panel