ARTIFELT

Az ezer arcú nemez művészi felhasználásra tervezett termékcsoportunk.

Magas gyapjútartalmú filceinkből csodálatos ruhák és más tárgyak készíthetők. A „műanyag” tűnemez, azaz barkács filc és a gyapjúból készült nemez, azaz a gyapjúfilc összehasonlíthatatlan mind esztétikai, mind ergonómiai, mind környezetvédelmi szempontból. Utóbbi egy egészséges, természetes anyag, annak mindenféle jó tulajdonságával. Felhasználási lehetőségeinek csak a fantázia szab határokat.

Idea

(korábban Rába)

Anyagösszetétel:
60% gyapjú
40% viszkóz

Műszaki paraméterek:
Szélesség: 140 cm
Vastagság: 1-2 mm
Max hossz: 35-40 m
Súly: 220-550 g/m2

Felhasználási lehetőségek:
ruha, játék, dekoráció, cipő, papucs, táska
40% viszkóz

Az Idea filc a kézművesek legkedveltebb anyaga. Remekül varrható, szép és természetes. Időtálló játékok, ruhadarabok és más dekorációk készíthető belőle. Fantasztikus színekben elérhető, amelyek erős napfény hatására sem változnak. Nem foszlik, nincs visszája és száliránya, meleg és légáteresztő.
A gyártás során használt festékanyagaink nem tartalmaznak nehéz fémeket és más egészségre káros anyagokat, így bőrrel érintkezve is egészségesek, gyermekjátékok is készíthető belőlük.
36 féle színben elérhető, de egyedi színek elkészítését is vállaljuk.

Zorin

Anyagösszetétel:
100% gyapjú

Műszaki paraméterek:
Szélesség: 140 cm
Vastagság: 1-5 mm
Max hossz: 35-40 m
Súly: 250-1500 g/m2

Felhasználási lehetőségek:
lakberendezés, faldekoráció, bútorok, design tárgyak, játék, divat

Fantasztikus minőségű 100%-ban gyapjú nemez. Minden kiváló tulajdonsággal rendelkezik, amivel az Idea, de annál valamivel keményebb, jobb tartású. Szintén remekül varrható, szép és természetes. Időtálló játékok, ruhadarabok és más dekorációk készíthető belőle. Fantasztikus színekben elérhető, amelyek erős napfény hatására sem változnak. Nem foszlik, nincs visszája és száliránya, meleg és légáteresztő. Mivel szín tiszta gyapjú, remek hő és hangszigetelő, valamint tűzálló. 2mm fölötti vastagságnál fantasztikus enteriőr dekoráció készíthető belőle, amely akár függesztve, akár borításként, öntartó és formatartó.

A gyártás során használt festékanyagaink nem tartalmaznak nehéz fémeket és más egészségre káros anyagokat, így bőrrel érintkezve is egészségesek, akár gyermekjátékok is készíthető belőlük.

24 féle színben elérhető, de egyedi színek elkészítését is vállaljuk.

Magyar paplan gyapjú

100% nyers kártolt gyapjú bunda 15-20mm vastagságban 22-25 micronos magyar gyapjúból nemezelő kézművesek, vagy egyéb felhasználók számára. Alkalmas bélelésre, ágyneműbe és más célokra is.

Extra paplan gyapjú

100% nyers kártolt gyapjú bunda 15-20mm vastagságban 20-23 micronos ausztrál, vagy dél-amerikai gyapjúból nemezelő kézművesek, vagy egyéb felhasználók számára. Alkalmas bélelésre, ágyneműbe és más célokra is.

Tömő gyapjú

100% nyers kártolt ömlesztett gyapjú 22-25 micronos magyar gyapjúból nemezelő kézművesek, vagy egyéb felhasználók számára.