Díjazottak – ITT NEMEZ VAN pályázat

Nagy örömünkre az ITT NEMEZ VAN Ötletplyázatra 2017-ben 44 remek pályamunka érkezett. A nívós szakmai zsűri tagjai: Lőrincz V. Gabriella textilművész – a SZETT alelnöke, Urbánfy Éva textilművész, Zalavári József formatervező, Thuróczy Zoltán festőművész voltak, a gyárat Hargitai Éva ügyvezető képviselte.
A beérkezett tervek értékelése elsősorban az alapján született, hogy mennyire érvényesült benne a gyapjúfilcre, mint anyagra tervezés, mennyire újszerű és esztétikus a tárgy és mennyire reprodukálható, akár sorozatgyártás formájában.

A pályázat díjazottjai: Nagy-Mihály Márk (Hintabirka terv), Zachar Viktória (Moly szőnyeg terv), P. Harton Erika (Felt&Fence terv), Kalácska Zsanett (Vivoid terv), Brinkus-Vándor Kata (Bird szőnyeg terv).
A nyertes pályaművek alapján elkészült alkotások részt vehetnek a Cafe Budapest programsorozat elemeként 2017. október 7-én megnyíló kiállításon a Bálnában. A terv prototípusának megvalósításához gyárunk térítésmentesen rendelkezésre bocsájtja a szükséges gyapjúfilc alapanyagot, illetve segítünk a kivitelezés egyéb részleteiben is.

Az összes pályázónak lehetőséget biztosítunk kedvezményes anyagvásárlásra és minden elkészült alkotást szeretettel várunk a gyár mintatermében október végén megrendezésre kerülő kiállításra.

Egy-egy kép a díjazott ötletekből: